Søvn er vigtigt for alle, også for spædbørn. Små børn har ofte svært ved at sove, fordi de ikke er vant til det nye miljø, de befinder sig i om natten. Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at hjælpe dem med at sove bedre. En af de bedste måder er ved at bruge en slyngevugge! Væn dit barn til at være inde i sin mors livmoder igen med en af disse slynger og motoriserede vugger, så det føles, som om, at de vugger frem og tilbage, mens de ammer.

Hvad er en slyngevugge?

En slyngevugge er en form for slynge, hvor stoffet slynger om barnet, så den får en følelse af tryghed, ligesom, da den var inde i mors varme, og beskyttende mave. Slyngen er monteret på en tværtsgående træpind, og dertil samles på en krog.

Babyer elsker ofte at blive pakket ind i noget stramt, fordi det får dem til at føle sig trygge og sikre. Det vil resultere i, at din barn får lettere ved at falde i søvn, både hurtigere og i længere tid.

Slyngevuggen kan få til et enkelt barn, men også til tvillinger. Hvis du gerne vil læse mere specifikt om slyngen, så se mere her.

Tilkøb ekstra udstyr

Man kan tilkøbe en vuggemotor, som er en motor til slyngevugger som får slyngen til at bevæge sig i små hoppende og konstant bevægelser. Den er støjsvag og har fem forskellige hastigheder, som man kan vælge mellem.

Man kan også købe et stativ til slynget, hvis man ikke har mulighed for at hænge vuggen op i sit loft. Det gør den mere praktisk, i form af, at man kan rygge den rundt, pakke den sammen og tage den med i sommerhus eller andre steder.

Hvorfor er søvn hos spædbørn så vigtig?

Søvn er af stor betydning for spædbørn. Ikke kun fordi det fremmer væksten, men også fordi de har brug for at komme sig efter den træning, som deres krop har gennemgået i løbet af dagen

Hvis du ikke lægger dit barn til at sove med jævne mellemrum og sørger for, at dit barn får tilstrækkelig hvile hver nat, kan dets udvikling blive langsommere eller endog standse. For spædbørn er søvn lige så vigtig for deres krop og sind. Sørg for, at din baby får nok hvile hver nat ved at bruge en slyngevugge eller en motoriseret vugge.

Det kan du ellers gøre, får at få din barn til at sove

Det er ikke nemt at fortælle sit spædbarn, at det skal sove, selvom det er træt. Der kan være flere faktorer der spiller ind, hvis barnet har svært ved at falde til ro. En god ting er, at lave en fast og god rytme, når det er putte-tid. Det betyder ro og dæmpet belysning. De fleste børn bliver også trætte, når de spiser eller laver suttebevægelser, så en sutteflaske med mad eller lunt vand, kan også være med til at få barnet til at falde til ro.