At gøre rent er lidt af en pligt for de fleste, og egentlig ville man gerne undgå det. Men for at opretholde en sund atmosfære i dit hjem, er du nødt til at gøre rent – og du er nødt til at gøre det jævnligt. Støv hober sig nemligt hurtigt op i kroge og hjørner og gør kvaliteten af luften dårligere.

Herunder får du et par enkle tips til, hvordan du kan gøre bedre rent.

Gør jævnligt rent

At gøre jævnligt rent sikrer, at du vedligeholder dit hjem. Du skal altså tørre overflader fri for støv et par gange om ugen. Ligesom du også skal banke sofaen og skifte dit sengetøj ofte. Desværre bliver et hjem hurtigt beskidt og snavset, og alene den mængde af dødt hud, vi smider helt naturligt, er med til at bidrage til den store mængde af snavs. Hver gang vi går ud, slæber vi også helt naturligt en masse med ind igen, når vi vender hjem igen. Så kan du sikkert godt se, hvordan det i virkeligheden er en endeløs cirkel.

Puds dine vinduer rigtigt

Har du nogensinde spurgt dig selv: hvordan pudser man vinduer?. Herunder kan du finde en miniguide, så du kan pudse dine vinduer helt selv, uden at der bliver efterladt striber eller områder, du ikke har fanget. Sværere behøver det heldigvis ikke at være, men det kan faktisk også hurtigt gå galt:

  1. Når du skraber vinduerne, skal du huske at gøre det i en jævn bevægelse. Du bør ikke tage det ad omgangen, da dette kan skabe striber på vinduet, når det er tørret. Hvis der er overskydende vand på ruden, skal du tørre det væk.
  2. Af samme grund er det en god idé at starte oppefra og bevæge skraberen fra side til side nedad. Når du starter oppefra gør det, at vandet løber nedad – og det gør ikke noget, når du kommer efter det et øjeblik efter.
  3. Der er området, en skraber ikke kan nå, og derfor er du nødt til at tørre efter med en klud eller viskestykke. Dette er særligt vigtigt i kanter, kroge og hjørner.

Luft ud dagligt

At gøre rent betyder også meget andet, end at holde diverse overflader fri for støv. Det betyder også, at du fx skal huske at lufte ud dagligt – faktisk gerne to gange om dagen i et kvarter ad gangen. Indelukket luft bliver med tiden også usundt med tiden, og derfor skal der ny luft til at erstatte den gamle.