Der findes mange anledninger til at holde en fest – og der findes mange måder at holde en fed fest på. Det kommer selvfølgelig an på gæsterne, hvad der vil være fedt for dem. Vi har derfor i denne artikel fokus på nogle generelle tips, som du kan bruge til alt lige fra firmafesten til konfirmationen.

Sørg for god rengøring

Du tænker måske ikke lige over det, men rengøringen er faktisk noget af de gæsterne lægger mærke til. Det er vigtigt, at det er pænt og ryddeligt, uanset om du holder festen derhjemme eller ude i nogle lejede selskabslokaler. Vi siger ikke, at du skal gøre hovedrent, inden du får gæster, men det er en god idé at rydde op, tørre overflader af og gøre det indbydende for dine gæster. Hvis der er ét sted, du bør gøre ekstra meget ud af det, er det på toilettet. Det er nemlig her gæsterne især har fokus på rengøringen.

Lav en dagsorden

Festen har som ofte et formål – men der skal også gerne forelægge en plan. Det kan f.eks. være at der skal være hjemmebiograf, aftensmad og spil i haven – eller måske kommer der live musik eller en komiker. Det er vigtigt, at du fortæller gæsterne, hvad planen er, så I får forventningsafstemt ordentligt. Det gør det også lettere for gæsterne til at navigere i, hvad de skal og hvordan de skal forholde sig – så de ikke bare går og venter på noget, der aldrig kommer. Du kan informere dem på mange måder, f.eks. ved ankomsten, ved en fælles samling eller lægge det ved hver enkelt gæsts bordkort.

Prioritér fællesskabet

Hvis du holder en fest for venner, kollegaer og andre, der ikke kender hinanden, f.eks. din fødselsdagsfest, så kan det være en god idé at starte med nogle aktiviteter, som ryster dine gæster sammen. Det løsner dine gæster lidt op og får dem til at slappe af i hinandens selskab. Det skaber også en fællesskabsstemning, som man både som vært og gæst sætter stor pris på.

Husk mad, snacks og drikkevarer

Uden mad og drikke, dur helten ikke! Det kunne ikke være meget sandt. Det er en meget vigtig del, uanset hvilken type fest man holder. Det er her vigtigt at maden ser indbydende ud – og så er det generelt også en god idé at sørge for lidt forskelligt, så der er noget for enhver. Det er også en god idé at have nogle små snacks stande, hvor folk kan tage lidt snacks og tage med sig rundt – og det samme med drikkevarer. Det er her meget vigtigt at du har nok mad, så bestil hellere for meget end for lidt!

Underholdning er en god idé

Uanset hvilken type fest du holder, så er der underholdning, der passer godt til den. Hvis det er en mere stillesiddende fest, så kan det være en idé at have en komiker på besøg. Det skal nok få smilene og grinene frem på dine gæster. Hvis det i stedet er en fest, hvor du gerne vil have folk ud på dansegulvet, kan det være en god idé at booke lidt livemusik til festen. Det får helt sikkert alle ud af stolene og ud på dansegulvet. Book musik hos Bookinghuset.

Planlægningen kan godt tage lidt tid, men glem ikke selv at deltage og hygge dig til din fest!