Guide til hvordan du afholder det perfekte babyshower

Et babyshower er en sjov begivenhed, der afholdes for en gravid og hendes venner og familie. Der er mange forskellige måder at arrangere et babyshower på. Men hvis du mangler inspiration til, hvordan du kommer godt i gang, og hvad der skal være med til et babyshower, så er du kommet til den rette artikel. Vi vil guide dig til, hvordan du holder det perfekte babyshower. 

 

Vælg dato og tidspunkt

Det bedste tidspunkt at holde et babyshower er som regel til middag eller eftermiddag. Hvad angår datoen, afholdes de fleste baby shower omkring op til fire uger før barnets fødselsdato. Men hvis den kommende mor skal have kejsersnit, eller hvis der er andre omstændigheder, kan det være nødvendigt at arrangere babyshoweret tidligere eller senere. Du skal bare sørge for at spørge, om gæsterne kan deltage på den dato, som du har i tankerne. Den kan du selv finde eller bestemme sammen med den gravides kæreste. 

 

Valg af mad og drikkelse

Når det kommer til, hvilken mad der skal serveres til et babyshower, er der mange forskellige muligheder. Men typisk er det bedst med en let frokost eller brunch. Du kan enten vælge at have en tapasanretning med en række forskellige retter, eller du kan vælge at have specifikke madvarer specielt til babyshoweret. Du kan jo med fordel uddelegere opgaverne, så de andre gæster kan medbringe noget til bordet. Måske der er nogle, der kan medbringe drikkelse eller snacks til senere. Hvad angår drikkevarer, kan du holde et alkoholfrit babyshower. Du kan jo lave nogle særlige mocktails til den kommende mor. 

 

Valg af spil og aktiviteter

Der er mange spil og aktiviteter, som du kan inkludere til et babyshower. Men det er vigtigt at vælge dem, der passer til lejligheden, samt noget passende babyshower pynt. Du kan f.eks. spille den klassiske leg “gæt babymaden”. Eller du kan have en konkurrence i at skifte ble mest hurtig. Hvis du har tid, kan du også arrangere en quiz, som du kan underholde med til babyshoweret. Det kan være spørgsmål om babyer eller om den gravide.