Det er altid en enorm sørgelig og svær tid, når der indtræffer et dødsfald. For familien er der mange ressourcer, som skal bringes i spil, fordi det kræver en enorm belastning på den mentale bredde at få koordineret og planlagt en begravelse. Der er nemlig mange regler, som skal overholdes og respekteres. Og her tænkes der ikke udelukkende på de mange traditioner, som de fleste ønsker at holde sig inde for. Der tænkes derimod på de mange dokumenter, som det offentlige skal have, ligesom der kan være forhold omkring bankkonti, skøder og meget mere, som skal klares.

Bedemanden skaber ro

En af de vigtigste funktioner, som bedemanden har, er at være med til at skabe ro og overblik. I den periode, hvor man er ramt af en tung sorg, er det i langt de fleste tilfælde umuligt at samle tankerne om særligt mange andre ting. Det ville derfor være en hård opgave at skulle til at sætte sig ind i den mange forhold, som der skal være styr på i forbindelse med begravelsen.

Derfor vælger langt størstedelen at gribe telefonen og kontakte en bedemand, når døden er indtruffet. Her får man den service, at der kommer en specialiseret person ud, som har en liste over de ting, man skal have styr på. Fremfor at man selv må sidde og undersøge, kommer bedemanden nu og fortæller – på en stille, rolig og behagelig måde – hvad der skal være styr på. Bedemanden er naturligvis bekendt med, at familien er under pres fra dødsfaldet, hvorfor mange tilbyder at tage snakken i den efterladte families hjem.

Bedemanden kan her oplyse, tage tovholderrollen på flere af opgaverne og give familien klare instruktioner om, hvordan du får skabt en god afsked. Bedemanden hjælper genre med at arrangere blomster og kranse, få lavet en god dødsannonce, være behjælpsom med at koordinere med kirken og meget mere. Bedemanden kan desuden komme med idéer til, hvad der plejer at virke godt – ud fra hvad andre har været tilfredse med.

Du kan booke en bedemand i Svendborg her, som kan hjælpe dig med at få klaret alle forhold og skabt et farvel, der giver ro i familien og gør det muligt at komme videre.