Leder du efter et spændende praktikophold som sygeplejerske i udlandet? Så skal du ikke lede længere end til sygeplejerskeuddannelsen på deres partnersygehuse. På sygeplejerskeprogrammet vil du følge en betroet sygeplejerske fra et af deres partnersygehuse, som vil fungere som din mentor i det daglige arbejde på afdelingen. Sammen med din mentor vil du være med til at behandle patienter, observere procedurer og opleve dagligdagen på hospitalet. I løbet af dagen vil din mentor dele ud af sine erfaringer og forklare detaljeret, hvad han/hun laver, den underliggende teori og behandlingsproceduren. Sammen med din mentor vil du kunne få superviserede opgaver, som vil variere afhængigt af dit uddannelsesniveau og mentorens vurdering. Læs mere omkring hele forløbet med sygeplejerske praktik i udlandet gennem linket her https://trymedics.dk/studerende/klinisk-praktik-i-udlandet-for-sygeplejestuderende/.

Få en masse muligheder gennem sygeplejerske praktik i udlandet

Som studerende kan det være, at du kommer til at tage på et praktikophold i udlandet. Det kan være en fremragende mulighed for at lære om et andet sundhedssystem og få værdifuld erfaring inden for dit valgte område. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de forskellige forventninger og krav, der kan blive stillet til dig i et fremmed land. Dit praktikophold i udlandet vil sandsynligvis indebære, at du skal observere og lære af uddannet sundhedspersonale. For at få mest muligt ud af din erfaring er det vigtigt, at du er proaktiv og tager initiativ til din læring. Dine mentorer vil være opmærksomme på dit uddannelsesniveau og vil tilrettelægge dit praktikophold i overensstemmelse hermed, men det er stadig op til dig at få mest muligt ud af muligheden.

Få erfaring indenfor sygeplejerske praktik i udlandet

Et praktikophold i udlandet er med til at afklare, hvordan det er at arbejde på et hospital, og om det er det rigtige for dig. Det er også med til at skabe et godt grundlag for dit studievalg. Sundhedsuddannelser oplever generelt et større antal frafald i den første kliniske studieperiode. Det kan skyldes, at ens forventninger og tanker om arbejdet ikke stemmer overens med det, man oplever i den kliniske praksis. Et praktikophold i sundhedssektoren i udlandet kan være med til at afstemme forventningerne. Du kan læse mere om denne tendens i denne artikel. Ved at opleve at være i et hospitalsmiljø før et eventuelt studie kan du træffe en mere informeret beslutning om, hvorvidt sundhedsvæsenet er det rette område for dig eller ej. Som studerende på en videregående uddannelse kan du måske få mulighed for at tage et klinikophold i udlandet. Det kan være en god måde at få nye erfaringer og færdigheder på. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på. Din uddannelsesinstitution vil have krav til kurset og indholdet af din klinik. Dette omfatter krav og begrænsninger for, hvilke praktiske opgaver du skal udføre under dit praktikophold. Dette vil være i overensstemmelse med dit uddannelsesniveau og dine nuværende kompetencer. Hvis du laver en klinik under din orlov fra din uddannelse, vil der i de fleste tilfælde ikke være nogen krav til kursusforløb og indhold.