Sommeren er lige rundt om hjørnet, og det betyder én ting: tid til at nyde det fri! Uanset om du slapper af på terrassen, i sommerhuset eller på stranden, er et godt glas rosévin et must. I dette blogindlæg tager vi et kig på de forskellige stilarter af rosévin, som du kan drikke på de varme sommerdage og -aftener. Så læn dig tilbage, slap af og nyd det!

Rosévin – De forskellige stilarter

 

Rosévin findes i mange forskellige varianter. Den mest almindelige stil er Provence rosévin, som er lys i farven og har en tør og sprød smag. Provence anses af mange for at være rosévinens hjemstad, og det har de virkelig taget til sig. Denne uofficielle kåring som værende rosévinens hjemsted, har betydet at priserne er fuldt med. Det kan derfor være en god ide at kigge lidt andre steder hen, hvor man også får nogle helt andre stilarter.

I Spanien buldrer rosévin frem, og producenter fra hele landet omlægger deres produktion til at fokusere på denne skønne sommervin. Stilen i Spanien er mere frugtpræget og kan ofte fremstå mere fyldig. Vinene kan ligeledes være i den sødere ende af smagsskalaen, hvilket for mange er dejligt til sommervarmen.

Hvordan vælger man den rigtige rosévin?

 

Nu hvor vi kender de forskellige rosévinsstile, hvordan vælger du så den rigtige til dig? Her er et par tips

Først skal du tænke på, hvilken mad du skal spise. Hvis du har planer om at spise et let måltid, så vælg en rosévin i Provence-stil. Hvis du skal have noget mere solidt, kan du vælge en spansk rosévin.

Tænk på anledningen. Hvis du bare skal slappe af på terrassen med nogle venner, kan du vælge en hvilken som helst rosévin. Et oplagt bud på en rosévin vil være den prisvindende rosékasse, som blev kåret til verdens bedste rosévin i 2019.