Du skal være opmærksom på mange ting, når du starter et firma. Måske står du også med en række spørgsmål, som du først har fået efter du startede det. Vi fokuserer på at hjælpe med at besvare en del af de spørgsmål i denne artikel.
Vi vil lige nævne, at ting hurtigt kan ændre sig. Derfor er det vigtigt at huske, at priserne og reglerne godt kan have ændret sig, efter vi har udgivet denne artikel.
Før du starter skal du have fundet dig et navn til dit firma. Den nemmeste måde at gøre det på er at gå ind på cvr.dk, hvor du kan søge på alle navne i Danmark. Er det ikke taget, så kan du tage det selv. Husk dog lige at tjekke, om der er tale om et trademark. Dette kan du søge efter i forskellige databaser online. Du kan også vælge en række binavne, hvis du ikke er sikker på, hvad navnet skal være.
Når navnet er fundet, skal du have det stiftet. Dette gør du ved at kontakte en advokat, der kan assistere dig med det. Du kan ikke gøre det selv, fordi de skal skrive under på, at kapitalen er indbetalt til en konto, der tilhører dit firma. Dette plejer at koste et par tusind kroner, og så skal du betale Erhvervsstyrelsen lidt under 700 kroner for selve registreringen.
Dit firma er nu stiftet. Du er klar til at få kunder, men har du styr på, hvordan du modtager penge? Ja, her skal du have, hvad der kaldes en erhvervskonto. Men hvilken bank er bedst til erhverv – specielt når man lige er startet? Der findes en række forskellige, men kig på Wise, Lunar, Dinero eller Revolut. Disse muligheder er gratis eller meget billige.
Men vent! For at kunne modtage penge, skal du jo også kunne udstede en faktura. For at gøre dette skal du selvfølgelig have dig et regnskabsprogram. Igen, der findes mange forskellige, så det kan være en stor udfordring at vælge det rigtige. Ønsker du at se en oversigt over de bedste regnskabsprogrammer, så kan du se det på denne side. Mange danske virksomheder bruger Dinero, fordi det er gratis og meget brugervenligt.