Dit hår fortjener det bedste. Du skal huske at hvad du putter i håret, gør noget for hvordan det ser ud. Det lyder jo logisk, og du vidste det måske godt. Men vi er mange der stadig putter ting i vores hår der ikke er så hensigtsmæssige. Derfor er en gammel traver som shampoo bar, begyndt at blive populær igen.

Comeback til den gamle shampoo bar

Den gamle shampoo bar har nemlig gjort et comeback, og skal måske til at overhale den flydende shampoo vi er vant til at bruge. De fleste mennesker, tror jeg, bruger stadig flydende shampoo, men det er begyndt at tippe over mod at flere får øjnene op for at en shampoo bar er et godt alternativ. 

 

Der er primært to grunde til vil jeg vove at påstå:

  • sundere for kroppen
  • sundere for naturen

En shampoo bar er et bedre valg for din krop

Flydende shampoo er ofte fyldt med kemi, og meget af den kemi de putter i de almindelige shampooer kan være skadelig for din krop. Enten ved at irritere huden, eller måske endda forårsage allergi. Sådan er det ikke med en shampoo bar. I hvert fald ikke hvis du leder de steder der også fokuserer på miljøvenligt tøj. Her har man nemlig ofte fokus på at finde frem til de ting, som er bedst for dig og for naturen. Og det kan faktisk godt lade sig gøre.

Også bedre for naturen

Hvis du vælger en shampoo bar, frem for flydende shampoo, sparer du også på ressourcerne, og det gør jo kun gavn for naturen. Flydende shampoo kommer jo altid i en eller anden stor plastikbeholder, som bare ryger i skraldespanden, når den er tom. Det er jo lidt ærgerligt, og hvis man kan undgå for meget plastforbrug, er det jo at foretrække. Men en shampoo bar kommer sjældent med emballage, og hvis der er, så er det i pap, som jo kan genanvendes. Det er klart en fordel. Det kan derfor generelt anbefales at prøve en shampoo bar, for at se om det ikke skulle være noget for dig. Din hud og naturen vil takke dig.