Der er utallige mængder af forskellige ørepropper på markedet, dog er det typisk de billige man ender med at gå med. Disse er nemme at få fat i, for det er dem alle sælger til utrolig billige penge. Dog er disse ikke særlig sunde for ørerne, de kan ende med at skade mere end de gavner. Når de er lavet af dårligt gummi, som skader øregangen og ikke en genbrugelige. Dog genbruger mange mennesker ørepropperne hvert år. 

Vælg ørepropper, som både er sunde for øret og lukke lyde ude

Du bør vælge ørepropper, som er passer til dit behov. Dette kan betyde at man bør vælge nogle som passer til ens eget miljø. Hvis man sover med en partner, som snorker meget, kan det være en god ide at vælge nogle som afdækker dette. Man bør samtidig vælge nogle som kan genbruges og er sunde for ens ører. Her kan man vælge nogle, som er lavet af silikone eller andre gode materialer, som kan bruges igen og igen, og er nemme at rengøre. Disse former for ørepropper er typisk en smule dyrer, men er også genbrugelige. Dermed ender de faktisk med at være billigere end de billige, som ikke er genbrugelige, og dårlige for ørerne.

Kan man gøre noget for at forbedre eller passe på sine ører?

Du kan gøre mange ting for at passe på dine ører. Det er muligt at passe på dem ved at fjerne meget høje lyde fra dine omgivelser. Her kan man benytte sig af ørepropper eller høreværn, når man nærmer sig områder, hvor lyden er ekstra høj. Dette kunne være ved omgivelser som koncerter eller høje lyde i et musiklokale. Derudover bør man bruge samme beskyttelse, hvis man arbejder i høje lyde. Dette kunne være på en fabrik eller når man arbejde med højlydte værktøjer derhjemme.