At holde møbler rene gør ikke kun stykket mere attraktivt, men forlænger dets levetid enormt. Selvom rengøring af et helt hus med møbler kan virke som en stor opgave, behøver det ikke at være besværligt. I de fleste tilfælde vil regelmæssig aftørring og støvsugning i kombination med halvårlige dybderensninger få dine møbler til at se fantastiske ud.

Rengøring af polstrede møbler

Støvsug den. Regelmæssig støvsugning af dine møbler er den nemmeste del af at holde dine møbler rene. Gør en indsats for at rense dine møblers revner og sprækker mellem puderne, som de områder, hvor armene på en sofa møder ryggen. Tag også puderne af, og støvsug alle sider af dem.

Polstrede møblers fibertæthed gør dem pletafvisende og gør, at størstedelen af ​​snavs let børstes væk. Giv møblet et børst før du støvsuger.

Tjek tags for vejledning. Hvis dine møbler har brug for et opløsningsmiddelbaseret rengøringsmiddel, vil du gerne købe og bruge det; hvis dine møbler kræver vandbaseret rengøringsmiddel, kan du nemt lave det derhjemme. Hvis du ikke længere har mærket, skal du kontakte en professionel, så du er helt sikker på, at du får fat i det rigtige middel til at rengøre dit møbel.

Skab et vandbaseret rengøringsmiddel derhjemme med opvaskemiddel. Fyld en sprayflaske med vand, og tilsæt derefter et par dråber opvaskemiddel – flydende, ikke pulver. En hættefuld hvid eddike og et par knivspidser bagepulver i blandingen vil bekæmpe lugt. Ryst det godt op.

Test vaskemiddelblandingen på et ikke iøjnefaldende sted. Dyp en svamp i vaskemiddelblandingen og gnid noget af det på bagsiden eller undersiden af ​​polstringen – et sted, hvor det sandsynligvis ikke kan ses. Tør stedet af med en klud og lad det derefter lufttørre helt. Hvis der opstår misfarvning, må du ikke bruge vaskemiddelblandingen. Overvej i stedet at få møblerne renset professionelt.

Fugt pletter med en svamp. Brug en svamp til at gnide din blanding ind i møblerne, og dup polstringen tør med en klud, mens du arbejder. Lad vaskemidlet sidde og trænge ind i flere minutter på eventuelle pletter eller hårde steder.

Rengøring af lædermøbler

Støvsug dine møbler. Brug det bløde børstetilbehør, når du støvsuger møblerne for at begrænse risikoen for at beskadige det. Som med polstring vil regelmæssig støvsugning holde dine møbler rene. Fjern puder for at sikre, at du er i stand til at nå alle afkroge på møblet.

Brug mildt opvaskemiddel og vand til at rense snavs og mindre pletter. Bland omkring 1 til 2 spiseskefulde (15 til 30 ml) mildt opvaskemiddel i en lille spand varmt vand. Dyp derefter en ren klud i sæbevandet og vrid den ud, så kluden netop er fugtig. Tør derefter de snavsede områder af dine møbler af. Dup til sidst møblerne tørre med en ren klud.

Start altid med den mildeste rengøringsopløsning, og brug derefter et stærkere rengøringsmiddel, hvis snavset eller pletten forbliver. Hvis mild sæbe ikke virker, kan du eventuelt bruge eddike.

Rengør dine møbler med en eddikeblanding, hvis sæbevand ikke virker. I en spand blandes lige dele eddike og vand. Læg en klud i blød i væsken, vrid den ud, så den er fugtig, men ikke gennemblødt, og tør dine møbler af. Skyl kluden ofte for at undgå at sprede snavs, og når dit arbejde med den våde klud er gjort, så husk at tørre efter med en tør klud.

Hold læder væk fra solen for at undgå revner og tørhed. Konstant udsættelse for direkte sollys er dårligt for læder, selv med omhyggelig vedligeholdelse. Overvej at dreje lænestole eller sofaer væk fra åbne vinduer eller sikre, at dine persienner eller gardiner er lukket, når du ikke er i rummet.

Hold lædermøbler mindst to meter væk fra varmekilder i dit hjem. Konstant eksponering kan få læderet til at revne og ældes.