Sådan holder du liv i dine planter

Planter er utroligt moderne lige nu. Både de store og mindre af slagsen fylder i mange danske hjem. Ikke alene er planter utroligt dekorative, men også gode for indeklimaet og den menneskelige sundhed.

Derudover er det også hyggeligt at nusse om sine planter og sikre sig, at de har det godt. Det kan på mange måder give en idé om, at der er noget andet levende i hjemmet end bare en selv og familien.

Men netop fordi planter er i live, er de også afhængige af, at du er hjemme til at passe dem.

Derfor kan det vise sig at være et problem, den dag du skal på ferie eller af anden grund ikke har mulighed for at komme hjem i et stykke tid. Så hvordan kan man holde liv i sine planter, når man er ude af huset?

Løsninger med selvvanding

Der er flere måder, hvorpå man normalt kerer sig om sine planter. Nogle omplanter, gøder og plukker planterne.

Det vigtigste, man skal gøre for sine planter, er dog at vande dem. Alt andet kan nærmest undværes, men planterne kan simpelthen ikke overleve uden vand.

Tager du på 3 ugers sommerferie uden at gøre noget, kan du derfor være rigeligt sikker på, at du kommer hjem til en plantekirkegård. For at undgå det kan du sørge for, at dine planter får vand, selv når du ikke er hjemme.

Der findes specielle selvvandingssystemer, hvor man kan hælde vand i en kugle med en stilk og sætte stilken ned i jorden. Så drikker planten selv vandet, efterhånden som behovet opstår.

Tricket kan også gøres med en almindelig plastikflaske, som du klipper over og sætter på hovedet ned i jorden.

Lav en aftale med naboerne

Der er dog en ulempe med selvvanding. Hvis du bor i stueetagen eller i hus og har planter i vindueskarmen, er det nemt for ubudne gæster at spotte, at du ikke er hjemme, når der står selvvandingssystemer i krukkerne.

Derfor kan en alternativ løsning også være at bede din nabo om at vande planterne, mens du er væk. På den måde er der også lidt liv i boligen, mens du er væk, hvilket igen virker forebyggende mod uvelkomment besøg.