Birkenstock er gud

Birkenstock, sandaler, sandutter – ja, kært barn har mange navne, og der er mange flere, hvor de kommer fra. Birkenstock er og bliver gud indenfor hverdags – og fritidssko. Ingens sko kan nogensinde komme op på siden af Birkenstock, og sådan er det bare.

Det er slet ikke for at tale nedladende til nogle andre sko, skomærker eller skodesignere, men der vil ganske enkelt aldrig være nogle, som vil kunne følge med Birkenstock eller måle sig med dem. Tough but true.

Det er da bare nogle sko, som man ikke kan komme udenom på nogen som helst måde. Nu til dags, kan man ikke gå en tur i byen uden at se minimum tyve par Birkenstock, og på samme måde er det, hvis man skimmer ud over eleverne på et gymnasium, eleverne i en folkeskole, medlemmerne af en sportsklub, eller sågar lærerne, pædagogerne på diverse skoler og institutioner.

Birkenstock lever i bedste velgående, har gjort det i de sidste tredive-fyrre år, og vil blive ved med at gøre det i de næste århundreder. Jeg er slet ikke i tvivl, jeg er overbevist. Og jeg ved præcis hvor jeg kan få. Ja, I min yndlingsforretning Chopin der ligger i Charlottenlund.

Står og blomstrer i gangen

Personligt, så står der hele seks par Birkenstock og pynter ude i min gang. Jeg har endnu ikke kunne nænne at lægge nogle af dem ned i mit skoskab, for de står altså så nydeligt og blomstrer nærmest. Alle kender Birkenstock og alle ved, hvad det er og hvordan de ser ud.

Det har nok også noget at gøre med, at designerne og producenterne af skoene har holdt det samme koncept hele vejen igennem, og tak skal de da ha’! For det er da det fedeste koncept ever, no doubt.

Birkenstock er efter min mening ikke bare en sko, men et fænomen. Et fænomen, som samler folk og et fænomen som alle kan være en del af. Det eneste, der skal til er, at man køber sig et par Birkenstock og så har man ellers meldt sig ind i fællesskabet og er blevet en del af og ikke mindst dyrker af et fænomen, som ikke kan sammenlignes med andre.

Kærlighed til Birkenstock

Jeg kommer helt til at smile, når jeg tænker på alle de fantastiske billeder og reklamer, der er lavet af og med Birkenstock. Jeg bliver helt glad indeni ved tanken om det populære billede af en to par, hvor man kan se, at det ene er en drengs og det andet er en piges, og så står pigen på tæer. Årh ha! Det er da kærlighed. Kærlighed til Birkenstock herfra i hvert fald!